lördag 8 januari 2011

Mormorsrutor.

Nu har jag börjat virka mormorsrutor. Dom ska vara till kuddfodral och virkas ihop 3 x 3 stycken  Det ska bli till tre kuddar och det är min dotter som beställt dom. Hon hade sett kuddöverdrag hos Jotex men dom var för små till hennes kuddar. Nu är bara frågan om baksidan ska vara lika dan eller om jag ska ha tyg där. Jag får se vad jag orkar, men det går fortare än jag trodde, trots alla trådar som måste fästas.
En som inte gillade att jag virkar är Yatsy. Jag satt i godan ro och lyssnade på talbok och virkade. Rätt som det var satt det fast en katt i min handled. Dessutom ville hon leka med garnet. Hon gör inte så när jag stickar så man kan undra vad skillnaden är. När jag sitter vid datorn kommer hon ofta upphoppandes och går på tangentbordet. Då vet jag att jag måste se upp för rätt som det är vill hon börja bita mej i handleden. Nu vet jag det och kan parera det, för annars är slagsmålet i full gång. Hon gör aldrig så mot gubben utan lägger sej i hanns knä och spinner när han sitter vid datorn.
Idag är det plusgrader och regn så nu hoppas jag att all snö försvinner och vi får våran normala gråa vinter.

2 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Fiddeliten biter mig i fötterna när han vill leka, han biter gärna gäster också som skriker i högan sky. Frasseman skulle inte falla sig in att bita, men var jag än är ska han vara med och ibland blir det lite för mycket. Hellre vitt än grått, tycker jag. Mormorsrutorna är verkligen fina!

incredible me sa...

Jättefina mormorsrutor!!!