tisdag 25 januari 2011

mera rutor

Nu har jag virkat färdigt mormorsrutor till en kudde till. Den har samma färger men inte lika dana rutor som kudde nummer ett. Nu väntar jag med den sista tills jag fått dessa godkända av beställaren.Det är min dotter som ska ha dom och jag ska åka dit till helgen. Jag ska testa att åka tåg igen så det gäller att ha med någon rolig stickning, en bra bok och matsäck, för man vet ju inte vad som kan hända. Sonens kompis hade åkt en sträcka med lokaltåget som skulle ta 20 minuter, men tog 2,5 timmar. Det var för en vecka sedan och nu är det ju inte så kallt längre och en del av snön är borta.
Helgen som gått jobbade jag även om det var väldigt lungt förutom en stund på fredagkvällen. Det slår ju aldrig fel att om något instrument strular så är det också mycket prover. Nu ringde jag en kollega och vi löste problemet via telefon.
Igår när jag var ledig åkte jag med gubben till Göteborg och besökte IKEA. En måndag strax innan lönerna kommer är det ju lungt även där. Jag köpte en del småsaker till stugan. Jag ska sy en ny dyna till kökssoffan och hittade ett bra tyg till den.En rottingstol till den lilla glasverandan blev det också, ett fint rottingbord har jag redan hittat på vinden. Där på verandan ska jag sitta fina sommarkvällar och sticka. Jag skulle nog ha något bra till Yatsy att ligga på också. Hon brukar ju alltid hålla mej sällskap när jag stickar. Det blir ju nästan som i dom gamla sagoböckerna med en mormor i en röd stuga som sitter och stickar och katten ligger vid spisen.

1 kommentar:

Siv sa...

De ser jättefina ut, dina rutor.
Och tänk, jag kan se hur du sitter på din veranda och stickar med missen på en dyna bredvid dig! Visst längtar vi till vår och sol nu. Men idag är det vinter igen, med snöfall!!