fredag 10 september 2010

Segt!
Efter en intensiv vecka känner jag mej väldigt seg. Tänkte börja packa min väska. På söndag morgon åker min syster och jag till Norge, Beitostölen och kommer hem torsdag kväll. Det är så svårt att veta vad man ska ta med när man inte har någon aning om hur vädret blir. Det kan ju vara allt från sommarvärme till vinter. Inte blev det lättare när en katt skulle sitta i väskan hela tiden heller. Vet inte om det betyder att hon vill följa med eller om hon tycker jag ska vara hemma. Hur som helst har hon nog det bäst hemma med husse och King, stövaren. Han har blivit mycket modigare nu och går fram och hälsar på Yatsy. I början strök han efter väggarna för att inte komma nära henne.
På stickfronten är det sockar på gång, fick en beställning på några stycken. Jag började med att testa lite med mönster baktill på skaftet, såg något liknande i en Dropskatalog. Den ska vara ribbbstickad ovanpå foten. Jag hade nog velat ha lite längre skaft men då hade inte garnet räckt. Så här i efterhand kom jag på att jag kunde ju köpt till ett nystan. Garnet är Svarta Fårets Raggsocksgarn.
Jag måste ju ha med mej stickning på resan också och har köpt garn till en tröja till barnbarnet. Det garnet var Schachenmayrs Extra Merino, ett maskintvättbart ullgarn. Jag tänkte att den kan vara bra att ha när hon är ute och åker pulka i vinter.
Några pocketböcker packar jag också alltid med mej. Denna gång blir det, Carl-Johan Vallgerns " Kunzelman&Kunzelman och Alaa Al-Aswany "Chicago". Av den sistnämda författaren har jag nyss läst "Yacoubians hus"och den tyckte jag var bra. Just nu lyssnar jag annars på Lars Keplers "Paganinikontraktet" men jag tycker att det är för mycket våld och overklig handling. Hans tidigare bok "Hypnotisören" var bättre.

2 kommentarer:

kajsastina sa...

Ordet seg säger allt. Jag har också skrivit det i min blogg idag. Känner mig trött, initiativlös, trögstartad helt enkelt och har ont i kroppen.
Hoppas du piggar på dig till resan till Norge. Det är jättefina sockar du stickar, mer avancerade än mina vanliga. Kanske jag ska testa "flätstickning" nästa gång.
Ha det bra!

Anette sa...

Min första katt gjorde alltid likadant när jag tog fram resväskan. I hans fall betydde det att jag skulle stanna hemma. En surare katt har aldrig skådats som han var när jag kom hem igen. Det tog nästan en vecka innan jag var förlåten! Hoppas att Yatzy inte är lika långsint:)