onsdag 10 november 2010

Katter.


Den första bilden är på Yatsy och den andra på en almanacka med katter som  Föreningen Djurhjälpen ger ut för att få in pengar till sin verksamhet. Jag fick tipset av bloggerskan "rullstolsstickan". Dom har en hemsida www.djurhjälpen.nu. Det var precis en sådan kalender jag vill ha med plats att skriva upp mina arbetstider på.
 Jag har semester denna vecka och har varit och hälsat på barnbarnet. Jag stannade två nätter och kom hem i går kväll. Jag tog tåget denna gång och var glad för det, när det snöade så. Jag skulle åka Linköping - Katrineholm - Alingsås, med byte i Katrineholm. Det var 20 minuter mellan tågen så jag tänkte att det ska jag väl hinna, men det var växelproblem och signalproblem, så jag kom naturligtvis för sent. Nästa tåg till Göteborg gick en timma senare, men det var bara så att det inte stannade i Alingsås.Nu fick jag bra hjälp på Stationen och efter lite telefonsamtal beslöts det att tåget skulle stanna i Alingsås.När jag sedan påpekade det för Konduktören på Göteborgståget, gick hon upp i varv och sa att det kunde dom inte för det fanns passagerare som skulle vidare. Jag svarade något, minns inte vad och då tyckte hon att jag skulle lugna mej. Det var ju det jag var och den som hetsade upp sej var hon.Senare meddelade hon via högtalare att tåget skulle stanna i Alingsås, kunde väl inte komma och säja det direkt till mej. Det kändes lite lyxigt att det långa tåget bara stannade för mej. Det spelade ju inte så stor roll heller att komma hem en timma senare, kvällsmänniska som jag är. Jag hade stickning med mej, min blågröna kofta och en bra bok, "Bibliotekskatten Dewey".

3 kommentarer:

Anette sa...

Jag undrade just idag när jag skulle få min kalender. Kanske den kommer imorgon. Katten på bilden ser exakt ut som min älskade Snodden gjorde.

nattstickan sa...

och jag tyckte att det precis var Yatsy.

Siv sa...

Vad söt din katt är! Har haft en liknande när barnen var små. Hon hette Stina och blev 13år. Mysigt att besöka barnbarn, men visst är man trött när man kommer hem?
Ha en fortsatt bra helg
Siv