lördag 17 september 2011

För sex månader sen...

Ja, idag är det sex månader sen flyttlasset till lägenheten gick. Jag har inte saknat det gamla huset alls. Tänkte nog att det skulle kännas vemodigt när jag passerar det, på väg till stugan, men nej inget alls. En sak som fortfarande känns lyxigt, är att det alltid finns varmvatten i kranarna. En annan sak är att nu när hösten och vintern kommer behöver vi inte elda för att få värme. Ibland när man kom hem kunde det var under 15 grader inne, särkilt dom två sista vintrarna. Det fanns naturligtvis mycket som var bra med det gamla boendet, men nu kändes det att det var dax att bryta upp. En sak som oroade mej lite var hur Yatsy skulle trivas, men hon verkar ha funnit sej tillrätta genast.
Nu har jag haft en semestervecka och börjar jobba på tisdag natt. I början av veckan var jag och hälsade på barnbarnet. Jag åkte tåg dit på måndag och så kom gubben med bil nästa dag. Vi for hem på onsdag. Jag var inne på IKEA där och köpte en rottingstol till, att ha på verandan. Det hade ju räckt att köpa den till våren, men då kunde dom ju vara slut och jag ville ju ha två likadana. Jag var tvärsäker att den skulle gå in i bilen, men det fick bli ett tråcklande innan vi fick med den.
Igår hade Yatsy och jag en fin dag ute i stugan. Det är aldrig några problem att få med henne hem igen. Hon måste med jämna mellanrum komma in för att gå på "toaletten".
Fotot visar en liten viol som kommit upp där potatisen växte.

2 kommentarer:

Siv sa...

Tiden går snabbt. Och jag kan bara instämma, att saknar huset gör vi inte. Mannen saknar emellanåt det kombinerade garaget/förrådet. Han är lite för att "meka" med maskiner, fixa och dona med hojen osv. Vi är tillbaka efter en utflykt norrut. Ca: 240 mil blev det. Några fina dagar, men mycket regn. Måndagkväll börjar kneget igen.
Nu hoppas vi på en fin höst!

Anette sa...

Vet du hur det har gått med den andra katten som ni hade vid huset?