lördag 22 maj 2010

Ute bra men inne bäst!

--Det verkar vara så Yatsy tycker nu. Hon vill inte gärna gå ut och när hon sist var ute stannade hon på altanen. Jag misstänker att hon blev skrämd av vildsvinnen. Nu när hundarna skäller "skarpt" ser hon alldeles jagad ut och springer uppför trapporna. Hon vill helst vara i närheten av någon av oss, men gör vi en häftig rörelse blir hon också väldigt rädd. Något fel är det i alla fall. Här ligger hon i favoritfönstret.
--Jag har avmaskat henne nu som jag fick råd om att göra. Köpte en sorts pasta som skulle ges i tre dagar. Det stod i beskrivningen att man kunde lägga det på tassen så slickade dom upp det. Jag tyckte det lät väldigt smart, men det tyckte inte Yatsy. När jag lagt en klick på tassen, tittade hon bara på den, viftade till och klicken satt på väggen. Nu gick det bar att lägga den i maten visade det sej sedan. Hon åt upp allt med en gång.
--Jag är långledig nu, lördag, söndag och måndag, börjar igen på tisdag kl 18. Innan har jag jobbat tre nätter, varav den mittersta var jobbig, jag sov inte många minuter under jouren utan fick sova hela dagen efter. Åkte bara hem och åt och så tillbaka igen till kl 18. Jag klagar inte , allt jobb under jouren är övertid, så det syns på lönen sedan.
--Jag ska försöka göra lite av varje under ledigheten, bl.a. ligger städningen långt efter, får ta lite varje dag. Jag köpte gurkplantor igår och satte ut i växthuset idag. När jag planterat läste jag på lappen och det var inte gurka utan squash. Nu får dom sitta där. Lite ledigt tar jag mej också. Tog på mej baddräkt och solhat för att få lite sol på mej. När jag kom ner för trappan satt Yatsy och slickade tassarna. Hon slutade tvärt och bara stirrade på mej. Det är ju tur att hon inte kan säja något, det räckte med att hon stirrade, det sa allt.

2 kommentarer:

kajsastina sa...

Underbart medkatters ögonspråk! En blick säger allt om hurden känner ibland!
Skönt att du hunnit sola litet! Jag har solat benen påmin balkong idag!
fortsatt trevlig pingst!
/kajsastina

Anette sa...

Vad skönt att Yatzy är så försiktig. Egentligen är ju det bästa att dom håller sej inne, så dom inte blir skadade på något sätt. Sista tiden var min katt inne nästan hela dagarna, han gick bara ut för att göra sina behov. Det var så lugnt och skönt. Jag bor precis vid genomfartsvägen och det är väldigt gott om katter härikring. Han brukade ligga som Yatzy i fönstret och bevaka sitt revir. Ha en skön och vilsam Pingst!