lördag 23 juli 2011

Nytt sovställe...

Yatsy har hittat ett krypin att sova på. Hon ligger på en stol som står vid mitt matsalsbord. Här sticker hon ut lite men för det mesta syns hon inte alls. Första gångerna hon låg här trodde vi att hon kommit bort och letade efter henne, utan att hitta henne. Jag visste ju att hon bara måste finnas i lägenheten och så rätt som det var kom hon spatserandes. Eftersom hon nu är innekatt så sådde jag kattgräs till henne. När jag ställde det vid hennes matskål passade det inte men så fort jag ställde upp det bland krukväxterna började hon äta. Jag läste någonstans att katter inte bara ska ha torrfoder, men ger jag henne "våt"foder slickar hon i sej gelen och lämnar resten. Jag har försökt med flera olika sorter, men nej det passar inte, bara såsen eller gelen går ned. Det låter kanske när jag skriver om henne, att hon är jobbig, men nej hon har bara varit till glädje. Gubben och jag var tidigare väldigt överens om att katter tycker vi inte om och så har vi en och skulle inte vilja vara utan henne. Så Yatsys tidigare matte, om du läser detta, tack för att vi fick ta hand om Yatsy!!!
Annars har det varit lite jobbigt. Jag har nu varit ledig en natt men jobbade tre nätter innan och var inte bra. Det känndes nästan som jag hade en lättare influensa, feber, ont i kroppen och lite ont i halsen. Mellan första och andra natten sov nästan hela tiden och det gjorde nog gott. Idag for jag ut till stugan för att plocka av lite röda vinbär och tänkte sedan sätta mej på verandan sticka och ta det lugnt. Men när jag plockat bär färdigt kliade det i fingrana och jag började skrapa färg istället. Hoppas bara nu att det blir fint väder i Augusti när jag har semester så vi kan få målat något på alla fönster.

1 kommentar:

Katarina sa...

Vad roligt att höra! :) Det har gått lång tid nu men jag saknar henne allt fortfarande ska du veta. Men det är otroligt kul att läsa om hennes bravader hos dig och att hon nässlat sig in i familjen ordentligt :)