söndag 25 mars 2012

Långhelg.

Ja, då är "pippi-tröjan" klar, förutom snoddarna i halsen. Jag blev inte riktigt nöjd med den, har varit nära och slänga den i soporna ett par gånger.Jag har kommit på att det inte är roligt att sticka i bomullsgarn, dels stickar jag ojämnt och dels stickar jag lösare än med andra garner. Jag har gått ned en storlek på stickorna, men tycker ändå att den blev stor. Nästa gång jag åker till barnbarnet, tar jag med den så får vi se vad hon säjer. Vill hon inte ha den får jag väl skänka den till någon klädinsamling.
Nu har jag börjat med ett nytt project, en virkad babyfilt i Drops Muskat soft. Jag fick inte tag på garnet här i stan utan skickade efter från www.garnaffären.se, som dessutom var billigast på det garnet. Det fungerade riktigt bra, så dom kan jag rekommendera.
Nu har jag en långledig helg, är även ledig i morgon måndag också. Det har ju varit så fint väder så jag har kunnat ha balkongdörren öppen under dagarna och även suttit där några stunder. Yatsy har varit där ute mest hela dagarna och spanat på andra katter. Det är två stycken som gärna kommer under våran balkongen, så dom kan stirra på varandra. Det känns också som hela bostadsområdet har vaknat till liv efter vintern. Det är mycket barn som är ute och leker och vuxna som sitter ute eller på balkongerna.

2 kommentarer:

Siv sa...

Visst är det gott att kunna njuta på balkongen! Det har jag också gjort ett par dagar....
Härlig färg på pippitröjan! Hoppas den blir lika populär som den jag stickade till mitt ena barnbarn.
Ha de gott!

Anette sa...

Jag tycker tröjan är jättefin, jag har aldrig sett den färgkombinationen förut men det är precis min älsklingsfärg.