tisdag 14 juli 2009

Mycket bär och lite stickning


Ja det var så min helg har varit. Jag blev klar med dom här små sockarna i storlek 6-9 månader. Dom är stickade i Drops "Fabel" efter ett mönster på deras hemsida. Nu hade jag restgarner av detta garn, men när jag vägde såg jag att man skulle kunna fått ut dom av ett nystan. Jag stickade av detta garnet till förra sommaren en V-ringad kofta, också efter ett mönster från Drops (med lita ändringar). Den blev väldigt bra. Jag har använt det mycket och den är fortfarnade lika fin efter flera tvättar. Jag ska försöka få ordning på min blogg så att mina tidigare stickproject går att se. Numera fotograferar jag allt som blir klart och har i en mapp på min dator. Får väl anlita datorexperterna till detta, dvs barnen.
Annars var det bär jag mest ägnade mej åt. Plockade lite blåbär på fredag eftermiddag. Lördag var det vita,röda och svarta vinbär som stod på tur. Jag kokade gele av dom. Det blev mycket bra trots att jag inte hade något "gelemedel" i, utan enda tillsatsen var socker. Det berodde väl på att dom var, som det stod i min kokbok, "knappt mogna bär". Kokade även svartvinbärssylt. Det har jag inte gjort tidigare. Jag köpte en ny "Vår kokbok" på rean i feburari och där fanns recept på svartvinbärssylt. I min gamla "Vår kokbok" från 1971 fanns ett recept på "Sylt" kort och gott, i den nya fanns det tre sidor recept på olika sylt. Jag plockade även lite gula hallon och kokade tillsammans med blåbären"Drottningsylt. Nu får det vara bra med gele och sylt för denna sommar. Det finns visserligen massor av gula och snart en del röda hallon kvar men det finns ju en gräns hur mycket man kan gör åt, även om jag ger bort en del. Jag tycker det är väldigt gott att gå och äta hallon direkt och nu när det regnat en del blir dom riktigt fina.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fabel är en klar favorit i min garnsamling. Har stickat åtskilliga sockor och knästrumpor och precis som du säger, de håller både form och färg länge. De blir lagom varma och lagom tjocka och kan användas året om. Och det är kul med randningen och så alla de läckra färgerna. Lika svårt att välja som ur en godispåse.

Eva S sa...

Härliga småsockar!
Må gott